ویروس hpv

ویروس hpv؛ تشخیص، درمان و پیشگیری

آنچه در این مقاله می خوانید:

بیش از 30 گونه از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می تواند بر اندام تناسلی شما تأثیر بگذارد. فقط برخی از انواع HPV پرخطر در نظر گرفته می شوند زیرا می توانند به سرطان دهانه رحم که چهارمین سرطان شایع در بین زنان می باشد منجر شوند. واکسن زدن علیه HPV و دریافت منظم پاپ اسمیر می تواند از سرطان دهانه رحم جلوگیری کند.

همه چیز درمورد زگیل تناسلی , ویروس HPV و واکسن گارداسیل از زبان دکتر آمنه حدادان

 

 

دکتر آمنه حدادان

دکتر آمنه حدادان، جراح و متخصص زنان

 

مطب تهران‌پارس

آدرس مطب: شرق تهران، فلکه دوم تهرانپارس، خیابان جشنواره، بین چهاراره سیدالشهدا و خیابان سجده ای، روبروی داروخانه دکتر بحرینی، پلاک ۲۴۸، طبقه چهارم، واحد ۱۱

ساعات حضور: شنبه و چهارشنبه ساعت ۱۷ تا ۲۰ / دوشنبه ساعت ۱۰ تا ۱۳

مطب مرزداران

آدرس مطب:مرزداران غربی، به سمت اشرفی اصفهانی، نبش خیابان بهار، ساختمان ایمان، طبقه 2 شرقی، واحد 8

ساعات حضور: دوشنبه ساعت 16:30 تا ۱9

 

ویروس hpv چیست ؟

این ویروس بیشتر از همه در زمان آمیزش جنسی و از طریق تماس مستقیم بین پوست افراد انتقال می یابد. این ویروس دارای دو نوع کم خطر و پر خطر است.
نوع کم خطر این ویروس اکثر زگیل ها و ضایعات پوستی را در قسمت های مختلف بدن نمایان می کنند (توده غیرطبیعی و اغلب غیر سرطانی بر روی پوست)
نوع پرخطر آن می تواند ضایعات قبل سرطانی (یعنی نواحی دارای بافت‌های غیرطبیعی) یا سرطان در ناحیه دهانه رحم، مقعد، واژن،دهانه رحم و آلت تناسلی در آقایان ایجاد کند.
بیشتر مردان و زنانی که به این ویروس مبتلا هستند از این موضوع ‌اطلاعی ندارند، چون در بدن آنها علائمی ایجاد نمی‌شود.
درگیر شدن به این ویروس می تواند از طریق برخورد جنسی واژینال، مقعدی، دهانی و یا حتی تماس سطحی پوست بدون دخول هم منتقل شود. همچنین این ویروس می تواند از فرد بدون علائم به شریک جنسی انتقال داده شود.
هرچند در مطالعات کمی که انجام شده این ویروس را توانسته اند از آب استخر و سطوح آلوده جدا کنند ولی آیا ویروس HPV که در این مناطق وجود دارد، قابلیت انتقال را دارد یا نه؟ هنوز این موضوع به طور قطعی اثبات و ثبت نشده است.
آن‌ها را می‌توان در نواحی لابیاهای مینور و ماژور، واژن، آلت تناسلی مردانه، بیضه، مقعد، پوست اطراف مقعد و مجرای ادرار دید.
در اکثر مواقع ویروس خود به خود از سطح بدن از بین می رود و پاک می شود، ولی برخی اوقات می تواند ماه ها یا سال ها در بدن باقی بماند، هیچ علامتی نداشته باشد و در طولانی مدت برای فرد بیمار ایجاد ضایعات پیش بدخیم یا بدخیم کند.

چطور می توان این ویروس را تشخیص داد؟

جدا از علائمی چون زگیل تناسلی که قابلیت دیده شدن دارند، وقتی که ویروس HPV دارای علائم خاصی نباشد، با انجام آزمایش و تست DNA ویروس می توان آن را تشخیص داد.

برای این کار تست پاپ اسمیر یا تست غربالگری سرطان دهانه رحم انجام می‌ شود و سلول ها را از نظر وجود DNA ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) بررسی میکنند. شاید این ویروس باعث به وجود آمدن توده‌های بافتی غیرعادی مثل زگیل شود و تغییرات دیگری را در سلول‌ها ایجاد کند. احتمال دارد ویروس HPV در انواع دیگر سرطان (مانند سرطان‌های مقعد، مهبل، فرج، آلت جنسی مردانه و حلق دهانی) هم نقشی ایفا کند.

88

ویروس HPV باعث چه سرطان هایی می شود؟

عفونت‌های طولانی‌مدت با ویروس‌های HPV پرخطر می‌توانند در قسمت‌هایی از بدن که HPV سلول‌ها را درگیر می‌کند، مانند دهانه رحم، اوروفارنکس (بخشی از گلو در پشت دهان، پشت حفره دهان که شامل این سلول‌ها نیز می‌شود، سرطان ایجاد کند. سرطان های مرتبط با HPV عبارتند از:

1- سرطان دهانه رحم

تقریباً همه سرطان های دهانه رحم توسط HPV ایجاد می شوند. غربالگری معمول می‌تواند از اکثر سرطان‌های دهانه رحم با اجازه دادن به پزشکان مراقبت‌های بهداشتی برای یافتن و حذف سلول‌های پیش سرطانی قبل از تبدیل شدن به سرطان جلوگیری کند.

2- سرطان‌های اوروفارنکس

بیشتر این سرطان‌ها که در گلو (معمولاً لوزه‌ها یا پشت زبان) ایجاد می‌شوند، توسط HPV ایجاد می‌شوند. تعداد موارد جدید هر سال در حال افزایش است و سرطان های دهان و حلق در حال حاضر شایع ترین سرطان مرتبط با HPV در ایالات متحده است.

3- سرطان مقعد

بیش از 90 درصد سرطان های مقعد توسط HPV ایجاد می شود. تعداد موارد جدید و مرگ و میر ناشی از سرطان مقعد هر سال در حال افزایش است. سرطان مقعد در زنان تقریبا دو برابر مردان است.

4- سرطان آلت تناسلی

بیشتر سرطان های آلت تناسلی  توسط HPV ایجاد می شود. در مورد اهمیت دریافت درمان های توصیه شده برای سرطان آلت تناسلی، یک نوع سرطان نادر، سعی کنید اطلاعات خود را بالا ببرید.

5- سرطان واژن

بیشتر سرطان های واژن توسط HPV ایجاد می شوند.در سراسر جهان، بار سرطان های مرتبط با HPV بسیار بیشتر است. HPVهای پرخطر باعث حدود 5 درصد از سرطان‌ها در سراسر جهان می‌شوند، به طوری که تخمین زده می‌شود سالانه 570000 زن و 60000 مرد به سرطان مرتبط با HPV مبتلا می‌شوند.

99

پیشگیری از بیماری ویروس HPV

یک نکته مهم درباره مبتلایان به ویروس HPV از زبان دکتر آمنه حدادان

 

 

  • نگه داشتن رابطه تک پارتنری: در روش های پیشگیری از ابتلا این ویروس، اصلی ترین نکته حفظ رابطه تک پارتنری است.
  • استفاده از کاندوم نمی تواند از ابتلا به ویروس HPV جلوگیری نماید.
  • واکسیناسیون: یکی از راه های دیگر پیشگیری از بیماری ویروس HPV، واکسیناسیون است. سه نوع واکسن وجود دارد: Gardasil (واکسن ۴ ظرفیتی)، Cervarix( 2 ظرفیتی)، یک واکسن( ۹ ظرفیتی)؛ که هر سه در برابر عفونت اولیه با انواع HPV 16 و 18 که بینتریت علت سرطان دهانه ی رحم هستند، محافظت می کند. انواع ۴ و ۹ ظرفیتی علاوه بر نوع ۱۶ و ۱۸ ، از انواع دیگری از hpv هم پیشگیری میکنند. تزریق واکسن hpv از سن ۱۱ تا ۱۳ سالگی در دختران و پسران توصیه می شود. بهترین زمان تزریق واکسن زمانی است که قبل از شروع اولین رابطه جنسی باشد. عارضه ای که دارد شامل درد، قرمزی و تورم محل تزریق شایع است.

درمان ویروس hpv

همه چیز درمورد ماندگاری بیشتر ویروس HPV در بدن از زبان دکتر آمنه حدادان

 

 

در بعضی مواقع جراحی لازم است که به وسیله یک پزشک متخصص و تحت بی‌حسی موضعی انجام شود. این کار معمولا برای مقادیر زیادی زگیل های برجسته، بزرگ و گل کلمی انجام می شود. این جراحی با لیزر یا تیغ جراحی قابل انجام است.

دکتر آمنه حدادان

دکتر آمنه حدادان، جراح و متخصص زنان

 

مطب تهران‌پارس

آدرس مطب: شرق تهران، فلکه دوم تهرانپارس، خیابان جشنواره، بین چهاراره سیدالشهدا و خیابان سجده ای، روبروی داروخانه دکتر بحرینی، پلاک ۲۴۸، طبقه چهارم، واحد ۱۱

ساعات حضور: شنبه و چهارشنبه ساعت ۱۷ تا ۲۰ / دوشنبه ساعت ۱۰ تا ۱۳

مطب مرزداران

آدرس مطب:مرزداران غربی، به سمت اشرفی اصفهانی، نبش خیابان بهار، ساختمان ایمان، طبقه 2 شرقی، واحد 8

ساعات حضور: دوشنبه ساعت 16:30 تا ۱9

 

سوالات متداول

سوال : آیا استفاده از وسایل جلوگیری در رابطه ی جنسی، باعث می‌شود به این ویروس مبتلا نشویم؟

پاسخ : متاسفانه این حرف درست نیست. استفاده از وسیله پیشگیری، ریسک ابتلا به این ویروس را کم خواهد کرد اما به طور کامل از آن جلوگیری نخواهد کرد. چرا که ویروس HPV در پوست تمام ناحیه تناسلی وجود دارد که به طور کامل با وسیله کاندوم پوشیده نمی‌شود.

سوال : آیا تزریق واکسن HPV به طور کامل از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند؟

پاسخ :با تزریق واکسن شما حداقل ۶۴ درصد در برابر سرطان های ناشی از این ویروس مقاوم هستید. در نتیجه واکسن برای شما ایمنی کامل نمی دهد اما تا حد بالایی مانع ابتلای شما می شود. بنابراین چه واکسن زده باشید و چه نزده باشید، انجام منظم تست پاپ اسمیر کمک می‌کند تا تشخیص زودرس ضایعات غیر طبیعی مقدور شود.سایر روشهای پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی که در پست های قبلی و وب سایت توضیح داده شده را رعایت کنید.

سوال :آیا ویروس HPV مختص بانوان است؟

پاسخ : این ویروس باعث سرطان دهانه رحم می‌شود که بیماری مختص زنان است، اما این ویروس می‌تواند منجر به سرطان‌های آلت تناسلی مردانه و مقعد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *